Pečené brambory Hasselback

Recepty, Přílohy

Suroviny

brambory
sádlo
mletý pepř
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pěkné neloupané brambory dobře umyjeme, nejlíp to jde kartáčkem.

  2. Ostrým nožem brambory svisle nakrájíme na tenounké plátky, nedořízneme až k podložce - můžeme si pomoci položením brambory mezi dvě čínské hůlky, zabrání nechtěnému překrojení brambory.

  3. Jednotlivé brambory dobře potřeme rozpuštěným sádlem, snažíme se potřít i mezi nakrájenými lístky. Posypeme pepřem a solí a vložíme péct do předem vyhřáté trouby.

  4. Pečeme při 190°C přibližně 60-70 minut, během pečení ještě potřeme sádlem. Upečené ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!