Pečená marinovaná krůtí stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí spodní stehna
2 cibule
2 plátky másla
snítka rozmarýnu
2 kolečka dobře omytého citronu
Na marinádu:
2 lžíce oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce dobré sojové omáčky
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Stehna osolíme a opepříme. Smícháme olej s hořčicemi, chilli a sojovou omáčkou. Stehna potřeme a necháme hodinu uležet.

  2. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme do pekáče společně s rozmarýnem a citronem. Stehna položíme na cibuli a na každé dáme plátek másla.

  3. Podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme na 180 st. asi 1,5-2 hodiny do měkka. Během pečení poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme vodou.

  4. Před koncem pečení pekáček odkryjeme, přidáme teplotu a dopečeme na barvu. Podáváme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!