Pastýřský koláč
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 450 g mletého masa (je jedno jaké)
- 1 větší rajče
- 1/2 zelené papriky
- mrazena kukuřice
- worcestrová omáčka
- 1 lžička hořčice
- sůl
- garam masala (nemusi být, může se použít chilli koření podle chuti)
- špetka mletého černého pepře
- 5-6 brambor
- máslo
- sýr chedar
Postup Pastýřský koláč
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky osupeme a uvarime do makka, roztlacime na kasu spolu s kuskom masla.
Na oleji spenime cibulku, cesnak.
Pridame nasekanu rajcinu a papriku, dalej pridame koreniny a chvilku opekame.
Pridame mlete maso, osolime a dame lyzicku horcice, kukuricu, dobre premiesame, podlejeme vodou a prikryte dusime asi 15 minut. Troska stavy musi v masa zostat, aby nebolo celkom suche.
Sklenu misu (alebo pekac) vymazeme maslom, dame do nej udusene mlete maso, na maso dame zemiakovu kasu a na vrch nastruhame cheddar.
Zapekame na 200 st. asi 30 minut.