Všeořechová roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
130 g krystalového cukru
110 g hladké mouky
100 g strouhaných ořechů (byly lískové, vlašské, mandle, arašídy)
4 lžíce vařící vody
4 vejce
Krém:
130-150 g krupicového cukru (jak kdo chce mít sladké)
200 g másla
2 lžíce Solamylu
250-300 ml mléka
100 g strouhaných ořechů (jako do těsta)
na posypání rolády strouhané ořechy (kolik chceme a jaké chceme)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme krém: přivedeme k varu mléko s rozmíchaným solamylem, hned jak zhoustne vypneme a necháme zchladnout, pak vešleháme mírně povolené máslo a cukr smíchaný s nastrouhanými ořechy. Než budeme mazat na těsto, tak krém uchováme v lednici.

  2. Těsto: celá vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme vařící vodu z rychlovarné konvice, zase prošleháme a nakonec po troškách přidáváme mouku smíchanou se strouhanými ořechy do vypotřebování.

  3. Těsto rozhrneme na plech s pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme tak 10 minut, kontrolujeme špejlí.

  4. Po upečení těsto necháme vychladnout a na chvíli si ho stočíme, pak narovnáme a natřeme krémem, opět opatrně stočíme a povrch natřeme zbylým krémem a roládu si můžeme ozdobit dle své fantazie. Uchováme v chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!