Pařížský dort s banány

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
240 g cukru krupice
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
3 lžíce Holandské kakao
Krém:
200 g čokolády na vaření
400 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
banány a něco na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme napřed zvlášť bílky s polovinou cukru.

  2. V jiné míse větší ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, můžeme přidat i jeden vanilkový.

  3. Postupně přiléváme olej, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a vroucí vodu.

  4. Nakonec zamícháme sníh a kakao. Kakaem nešetříme.

  5. Nalijeme do vymazané dortové formy a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě kolem 150°.

  6. Šlehačku zahřejeme, nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Mícháme lžící a stále zahříváme až k bodu varu.

  7. Když se čokoláda rozpustí, necháme úplně vychladnout.

  8. Potom elektrickým šlehačem na nejvyšší výkon vyšleháme spolu se ztužovačem až do hustého krému. Nemusí se nechávat do druhého dne.

  9. Vychladlý korpus rozkrojíme, pomažeme krémem, poklademe plátky banánů, opět potřeme hustě krémem, přiklopíme druhou půlkou korpusu a celé dokola potřeme zbytkem krému.

  10. Dozdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!