Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g krkovice s kostí
4 stroužky česneku
1 větší cibule
marináda se zázvorem
trochu pomerančového oleje se skořicí (viz poznámka)
2 chilli papričky (nemusí být)
špetka sladké papriky
sůl jen dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V nádobce smícháme marinádu, 2 stroužky česneku, chilli papričku (pokud dáme), papriku a několik kapek oleje. Vznikne hustá pasta Do krkovičky vyřízneme otvor, uděláme i několik otvorů po obvodu, kam vpravíme marinádu a necháme alespoň 2 hodiny odležet.

  2. Ve vhodném pekáčku rozpálíme tuk a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a zbylé 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky. Jakmile se česnek rozvoní, vložíme maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Pak do nádobky po marinádě vlijeme horkou vodu, vypláchneme zbytky marinády a maso podlijeme.

  3. Na menší teplotě pak pečeme celkem asi 1 hodinu, já vždy po 15 minutách obracela. Poléváme výpekem. Nakrájíme až po upečení.

  4. Já jsem pekla v elektrické m pekáčku (viz obr.), kde jsem dělala na stupni 3, v normální troubě u sporáku bych pekla cca na 180°C. Nutno dodržovat vlastní troubu.

  5. Šťává má krásnou červenohnědou barvu a velice příjemně voní. není potřeba zahušťovat, kdo chce, samozřejmě může.Chuť je jemně pikantní a velice žravá“.Jako příloha určitě rýže, i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!