Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

tvrdé masitější papriky
kysané zelí
bobkový list
Nálev:
voda
ocet
sůl
cukr
trochu oleje do sklenice

Postup přípravy receptu

  1. Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka a opláchneme. Vnitřky paprik napěchujeme kysaným zelím a naskádáme do zavařovací sklenice. Přidáme bobkový list a zalijeme svařeným horkým nálevem.

  2. Nálev připravíme jako na zálivku na hlávkový salát a ochutíme podle zvyklostí. Já jsem na jednu velkou sklenici od okurek (680 g) použila 14 malých papriček a spotřebovala 180 g kysaného zelí. Na nálev jsem převařila 350 ml vody s octem, cukrem a solí.

  3. Zakápneme na špičku lžičky olejem a uzavřeme šroubovacím uzávěrem.

  4. Necháme alespoň měsíc uležet. Poté konzumujeme buď jako přílohu ke knedlíku s vejcem, hodí se i k čočce nakyselo místo okurky, nebo jen tak na zakousnutí, když nás honí na něco chuť. Množství surovin záměrně neuvádím. Záleží na velikosti paprik.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!