Papriky plněné masem a papričkami jalapeňo

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4 větší papriky
Masová náplň:
350 g mletého masa – mix hovězího a vepřového
1 vejce
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce papriček jalapeňo
pepř
sůl
majoránka
Rajčatová omáčka:
1 lžíce másla
1 cibule
10 g cukru
250 ml zeleninového vývaru
200 g rajčatového pyré
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 lžička citronové šťávy
1 lžičku hladké mouky
cukr
sůl
voda
Příloha:
rýže nebo bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Paprikám odřízneme vršek a vyjmeme střední část se semeny. Do mletého masa přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, najemno nasekaný česnek, nasekané papričky jalapeňo, pepř a majoránku. Promícháme a směsí naplníme papriky. Vrátíme na papriky odříznuté vršky.

  2. Do máslem vymazané zapékací misky dáme plněné papriky, podlijeme trochou vody a pečeme asi 20 až 25 minut při teplotě 190 °C.

  3. Na lžíci másla necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme rajčatové pyré, bobkové listy a nové koření. Vaříme asi tak 3 minuty a pak přilijeme zeleninový vývar. Necháme vařit na mírném ohni 10 minut. Pokud se vám zdá konzistence příliš hustá, pomůžete si horkou vodou. Přiměřeně.

  4. Mezitím připravíme rýži nebo bramborovou kaši.

  5. Mouku rozmícháme ve vodě a přidáme do omáčky. Promícháme a necháme vařit 15 minut. V závěru přidáme trochu cukru, lžičku citronové šťávy a dosolíme podle chuti.

  6. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!