Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

hrst nakrájených čerstvých nebo sušených hříbků
1 kelímek smetany ke šlehání
50 g anglické slaniny
1 lžíci olivového oleje
1 šalotku nebo menší cibuli
1 stroužek česneku
sůl
pepř
1 lžičku Knorr kuřecí sušený vývar - nemusí být
na posyp strouhaný parmazán a petrželku
Na domácí nudle (pappardelle):
250 ml hladké mouky
vejce
lžíce oleje
vodu kolik pojme mouka
+ mouka na podsyp

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme čerstvé domácí široké nudle (pappardelle) nebo lze uvařit koupené. Pokud máme hříbky sušené, předem je namočíme.

  2. Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme česnek, kostičky anglické slaniny a orestujeme. Přidáme (vymačkané) hříbky, mírně podlijeme a podusíme do měkka. Zalijeme smetanou, přidáme sůl, pepř nebo Knorr a povaříme do požadované hustoty. Promícháme s vařenými nudlemi.

  3. Podáváme posypané parmazánem a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!