Pangas zapečený s česnekovo-pórkovými brambory

Recepty, Ryby

Suroviny

filety z pangasia
koření na ryby nebo grilovací
citronová šťáva z 1 citrónu
hořčice
česnek
pórek
máslo
strouhaný tvrdý sýr
kyselá smetana
mletá červená paprika
sůl
pepř
kmín
případně Vegeta
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osolíme,okoreníme korením na ryby alebo grilovacím,potrieme horčicou,pretlačeným cesnakom,posypeme mletou paprikou a pokvapkáme citrónom.

  2. Necháme chvíľu odstáť,poprášime hladkou múkou a opečieme na masle.Opečené ryby dáme do pekáča a pečieme asi 30 minut pri 200°C.

  3. Medzitým si zemiaky nakrájame na tenké plátky,osolíme,posypeme kmínom,paprikou a korením podľa chuti (ja som dala grilovacie a vegetu),pridáme posekaný cesnak a pór.

  4. Premiešame a opražíme na panvici na masle.

  5. Predpečené ryby potrieme kyslou smotanou,posypeme syrom,navrch poukladáme plátky zemiakov a kúsky masla.

  6. Dopečieme kým nie je povrch zlatistý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!