Panenka medvědím pestem pomazaná, rajčátky naplněná

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové panenky
sůl
pepř
pesto z medvědího česneku
100 g sušených rajčat
100 g čerstvých žampionů
plátek másla
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové panenky odblaníme, rozkrojíme na dvě poloviny uvnitř každé uděláme ostrým nožem otvor.

  2. Maso osolíme a opepříme, medvědím pestem potřeme povrch a částečně naplníme vzniklé otvory. Takto upravené maso vložíme na noc do lednice.

  3. Máslo rozpustíme, rajčata nakrájíme na proužky, žampiony na plátky a osmažíme je v pánvi s máslem, osolíme a opepříme.

  4. Vychladlou směsí naplníme panenky.

  5. V pánvi rozehřejeme olej, panenky na něm zprudka opečeme ze všech stran.

  6. Troubu rozehřejeme na 150 st. a panenky 20 minut dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!