Nugátovo-marcipánové pralinky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g marcipánu
150 g oříškového nugátu (viz tipy a triky)
2 lžíce ořechového likéru nussino (viz tipy a triky)
180 g čokolády 70%
1,5 lžíce vloček kakaového másla (viz tipy a triky)

Postup přípravy receptu

  1. Hlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a vložte do ní všechen nugát i marcipán natrhaný na menší kousky.

  2. Po chvilce se vám nugát rozpustí a i marcipán teplem změkne, takže vše jednoduše vymícháte obyčejnou lžičkou nebo vařečkou do jednolité směsi.

  3. Jakmile mísu sundáte z vodní lázně, přilijte do těsta“ ještě 2 lžíce ořechového likéru, který výsledek vystřelí do nebeských výšin chuťové extáze.

  4. Směs přesuňte na podložku vyloženou potravinovou fólií a přes druhý plát fólie ji rozválejte do obdélníku o výšce minimálně 0,5 centimetru.

  5. Takto uložte do lednice ztuhnout tak na 40 minut (nebo do mrazničky na třetinovou dobu).

  6. Pomocí rádýlka nebo ostrého nože nakrájejte plát na přibližně stejné obdélníčky, přesuňte je na nepřilnavou podložku (třeba plastovou krabičku, nebo cokoli vystlaného potravinovou fólií) a vložte tak na 20 minut do mrazničky.

  7. Mezitím si ve stejné vodní lázni (na velmi mírném plameni) rozpusťte 2/3 čokolády s 1 a ½ lžičkou kakaového másla. Jakmile se směs rozpustí, odstavte ji z ohně a přidejte zbylou třetinu čokolády. Míchejte tak dlouho, až se dokonale rozpustí a poleva zchladne přibližně na teplotu lidského těla (sáhnete do ní a nebude vás pálit).

  8. Pralinky vyndané z mrazničky polijte čokoládou, případně ozdobte podle vlastní fantazie. Nemusíte nechávat ztuhnout, protože poleva na studených pralinkách tuhne prakticky okamžitě.

  9. Podávejte v papírových košíčcích.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!