Bylinkové vepřové palce (panenka) pečené v papilotě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové palce (panenka)
červená paprika
zelená paprika
rajčátka
červená cibule
jarní cibulka
Bylinky-měla jsem:
petrželku
libeček
oregano
sůl
pepř
špetka papriky
olej
pečící papír

Postup přípravy receptu

  1. Maso, pokud je třeba, odblaníme. Uděláme pár lehkých zářezů, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím nakrájíme zeleninu na kousky a bylinky na drobno. Připravíme dva čtverce papíru a zeleninu na ně rozdělíme.

  3. Rozpálíme pánev s trochou oleje a maso hodně zprudka opečeme. Ihned obalíme v bylinkách a položíme na zeleninu.

  4. Zakápneme výpekem z masa a zabalíme. Konce ohneme nahoru, aby nevytekla šťáva. Můžeme pro jistotu zabalit ještě do jednoho papíru.

  5. Troubu předehřejeme na 180 st. Balíčky dáme do pekáčku a pečeme 13-15 minut, podle velikosti masa.

  6. Upečené maso necháme deset minut zabalené odpočívat. Podáváme společně se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!