Paglia e fieno s fazolemi

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g černých fazolí
1 lžíce oleje
50 g másla
4 lístky šalvěje
1 pórek (cca 300 g)
100 g drůbeží šunky
150 ml vývaru
250 g těstoviny paglia e fieno (směs obyčejných a špenátových tagliatelle)

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si přes noc namočíme.

  2. Druhý den je uvaříme doměkka a scedíme. Měli by být měkké, ale udržet si tvar a nerozpadat se na kaši.

  3. V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme šalvěj, přidáme kolečka pórku a necháme zvadnout.

  4. Přihodíme kostičky nebo proužky šunky a opékáme 3-4min. Zalijeme vývarem, přikryjeme a necháme zredukovat cca 10min.

  5. Pomalu vmícháme máslo a fazole. Opepříme, sůl není nutná, pokud máte slaný vývar.

  6. Odstavíme a promícháme s uvařenými těstovinami.

  7. Můžeme nechat pár minut odpočinout pod pokličkou, těstoviny nasají šťávu a chutě se krásně propojí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!