Osvěžující melounové špízy / salát

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Množství dle chuti:
vychlazený meloun
sýr Niva
balkánský sýr
poleva (glazé) z balzamika
bazalka
olivy dle chuti, pokud jsme jejími milovníky

Postup přípravy receptu

  1. Melounové osvěžující pohoštění můžeme připravit jak v podobě špízů, tak i jako salát. Co zvolíme je jen a jen na nás a jelikož jsou chutě každého jiné, i dochucení volíme dle svého výběru. Někdo si pochutná čistě jen na melounovo-sýrové kombinaci se skleničkou šampaňského, jiný si salát nebo špízy raději doladí bazalkou, olivami, balzamikovou polevou (glazé), kterou si můžeme připravit i sami doma, ale kvalitní kupovaná je vynikající a ušetří nám čas, navíc jí nespotřebujeme tolik... Bazalku můžeme přidat jemně nasekanou, nebo jejími větvičkami můžeme proložit salát či hotové špízy a i tak budou bazalkou příjemně ovoněné.

  2. Pokud chceme udělat špízy, pokrájíme bezsemenný nebo vypeckovaný meloun na kostky či obdélníky, sýr na silnější plátky, poté na kostky či obdélníčky a poté už jen dle chuti můžeme přidat olivy, kousek bazalky... Každý si pak dle své chuti, může špíz pokapat balzamikovou polevou.

  3. Pokud chceme rychlejší salátovou verzi, přepůlíme meloun a vydlabanou slupku můžeme použít jako servírovací mísu nebo použijeme větší klasickou. Dužinu pokrájíme na menší kousky, taktéž i sýr dle vlastního výběru a dále vše dle vlastní chuti, olivy, bazalka, balzamiko... Každý si pak nandá z mísy kolik chce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!