Ostré vepřové nudličky se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty
1 lžíce vepřového sádla
1 cibule
3 stroužky česneku
hrst mražených hub
můžou být i žampiony, popřípadě sušené, předem namočené houby
2 lžíce červené sterilované kapie bez nálevu
1 chilli paprička
10 cm zelené části pórku
1 bílá paprika
sůl
pepř
1 lžička sojové omáčky
2 rajčata
1 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme se solí a přidáme do nudliček. Necháme marinovat asi hodinu.

  2. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme sádlo. Když je pořádně rozpálené, přidáme nudličky s česnekem.

  3. Promícháme a přiklopíme poklicí. Necháme opékat na plný výkon asi 5 minut.

  4. Pak přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a houby.

  5. Opět přiklopíme poklicí a zatím stále bez podlití dusíme asi 10 minut.

  6. Asi po 15 minutách přidáme červenou kapii, nakrájená rajčata, pórek, čili papričku a zakápneme sojovkou. Ochutnáme, jestli je třeba osolit, ale sojovka a sůl v česneku by měla stačit.

  7. Pokud máme dobrou pánev, není téměř potřeba podlévat. Pokud ne, sem tam přidáme malinko vody.

  8. Když je maso měkké, přidáme ještě lžíci nastrouhaného parmazánu a už jen prohřejeme. Podáváme s opékačkami a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!