Čočkové kari se špenátem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

350 g čočky
1 cibule
1 stroužek česneku
olej
1 lžička kurkumy
2 lžičky garam masala
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého chilli
sůl
pepř
250 g listového špenátu
200 ml kokosového mléka
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody.

  2. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Společně orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme kurkumu, garam masalu, zázvor a chilli a krátce osmažíme, aby se koření rozvonělo.

  3. Přidáme slitou čočku a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad čočku.

  4. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Od bodu varu vaříme 20 min, podle potřeby můžeme dolít vodu, ale jen tak, aby sahala těsně nad čočku.

  5. Poté vmícháme pokrájený špenát a kokosové mléko a společně ještě 5 minut povaříme.

  6. Je-li směs příliš řídká, můžeme zahustit lžičkou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Na závěr dokořeníme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!