Boloňské špagety III

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 g vepřové kotlety
100 g hovězích žeber
1 střední cibule
1/2 lžičky badyánu
špetka koření (zaziky)
4 rajčata
1 paprika žlutá
sůl
pepř
1/3 lžičky koření (na mleté maso)
trochu worchestru
čerstvá petrželka (i s natí)
5-6 lžic kečupu
sýr eidem
olej
špetka masoxu
1 stroužek česneku (nemusí být, kdo ho nemá rád)

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme (já ho rozmixuji, jelikož v mlýnku pak zůstává hodně zbytků), cibulku rozmixujeme na jemno a přidáme rozlisovaný česnek, koření (badyán, sůl, pepř, koření na mleté a na vepřové maso). Vše smícháme a osmahneme na oleji, maso od sebe oddělujeme, aby bylo na kousky, jelikož se lepí.

  2. Smažíme asi 5 minut za stálého míchání.

  3. Střední hrnec zaplníme do půlky vodou, přidáme nakrájená rajčata a papriku, usmažené maso, worchester, nakrájenou petrželku, masox. Uzavřeme pokličkou a dusíme 30 minut.

  4. Po podušení přidáme ještě trochu soli (dle potřeby)a 1 lžičku sladké papriky, zahustím moukou a přidám kečup. Příloha špagety, ale mohou být i jiné těstoviny. Nakonec posypu sýrem dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!