Ořechové bagetky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

340 g hladké mouky
160 g žitné celozrné mouky
250 ml podmáslí
50 ml vlažné vody
50 g oleje
40 g droždí
1 polévková lžíce octa
1 lžíce soli (může být i méně)
1/2 lžíce drceného kmínu
1 lžička cukru
1,5 - 2 hrsti vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny, mimo ořechů dáme do pekárny - nejdřív tekuté, pak tuhé a zapneme program těsto.

  2. Po zaznění signálu při posledním míchání přidáme ořechy, které jsme nalámali rukou na větší kousky. Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 - 10 kousků a uděláme malé bagetky.

  3. Dáme na plech, trochu nařízneme a ještě necháme asi 20 min kynout.

  4. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova, přibližně 30 - 35 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!