Bramborové knedlíky s klobásou

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g syrových brambor
šunková klobása cca 100-120 g
300-350 g oschlých kostek z rohlíků
2 vejce
hrst sušené cibule
na špičku nože kypřícího prášku
sůl
zelená petrželka
hrubá mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno. Klobásu nastrouháme nebo nakrájíme na hodně drobno. Přidáme sůl, vejce, petrželku, cibuli a prášek.

  2. Vše promícháme a přidáváme rohlíky. Necháme chvíli uležet, aby rohlíky nasákly vodu a těsto se zpevní.

  3. Tvarujeme kulaté knedlíčky, které obalíme v hrubé mouce. Tu jakoby pevně přitlačíme a potom je v mouce ještě lehce obalíme.

  4. Knedlíky vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme cca 12-15 minut. Podáváme se špenátem, zelím, nebo k omáčce. Já jsem zvolila restované žampiony a salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!