Opékaný bob

Recepty, Luštěniny

Suroviny

bob zahradní suchý
trochu oleje
sůl
karí
zázvor
pepř
sušená paprika
kopr
česnek
grilovací koření
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Bôb umyjeme a namočíme na 10 hodín, potom uvaríme do mäkka, ale nerozvariť (slabá hodina). Ku koncu osolíme. Scedíme, necháme odkvapkať.

  2. Na panvici zohrejeme olej (na 200 suchého bôbu som dala 1 PL), nasypeme uvarený bôb, pridáme korenie a opekáme, premiešavame, dosolíme.

  3. Konzumujeme ako snack - ku konzumácii používame grilovacie (zaostrené) špajdle alebo špáratká. Mne sa podarilo bôb trochu rozvariť, foto nevyzerá esteticky. Na chuti mu to neuberá. Šupka je trochu tuhá, čo je normál. S touto úpravou tejto zabudnutej strukoviny som sa stretla niekde na Internete, až teraz som sa dostala k realizácii.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!