Omáčka z vařených vajec

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 ml domácího kefíru (zakysané smetany apod.)
5 natvrdo vařených vajec
1 PL hrubozrnné hořčice
1 PL křenu
s brusinkami
1 šalotka
tuk
1/2 l vývaru (já použila domácí)
pažitka
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku a zalijeme vývarem.

  2. V nádobě si rozmícháme kefír nebo smetanu, ochutíme křenem a hořčicí, přidáme bylinky a podle chuti osolíme. Vložíme do vývaru.

  3. Oloupaná vejce protlačíme lisem na vařené brambory, nebo jemně nakrájíme a promícháme v omáčce, už nevaříme. Pokud jsou dostatečně kefír nebo smetana husté, není třeba zahušťovat. Dochutíme dle sebe a podáváme.

  4. Omáčku můžeme jíst jen samotnou nebo podat k jakémukoli vařenému masu i např. uzenému. Jako příloha jsou vhodné brambory i houskové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!