Omáčka na pizzu

Recepty, Omáčky

Suroviny

1-2 polévkové lžíce olivového oleje extra panenského
3 stroužky česneku
1 středně velká cibule nakrájená na jemno
1/2 hrnku (120 ml) kuřecího vývaru
3 konzervy krájených rajčat (á 400 g)
1/2 čajové lžičky soli
0,5-1 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
1 čajová lžička sušeného oregana
1 čajová lžička sušené bazalky
3-5 čajových lžiček cukru (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 až 5 minut. Přidáme česnek a smažíme asi další 1 minutu. Přidáme kuřecí vývar a za občasného míchání vaříme asi 10 minut, nebo dokud se tekutina nevypaří o polovinu.

  2. Přidáme krájená rajčata, promícháme, sůl a pepř a cukr podle chuti. Promícháme. Nakonec přidáme oregano a bazalku.

  3. Snížíme teplotu a za pravidelného míchání vaříme bez pokličky 30 minut. Nakonec omáčku lehce rozmixujeme ponorným mixerem. Skutečně jen lehce, větší kusy rajčat, cca 10 krát krátce zapulzujeme.

  4. Sladkost můžete vždy doladit přidáváním více cukru, ale vždy jen maximálně po 1/4 lžičky. Pokud máte tedy strach, aby omáčka nebyla moc sladká, začněte menším počtem lžiček a pak vždy přidávejte a ochutnávejte, dokud nedosáhnete správné rovnováhy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!