Čokoládové tartaletky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
150 g hladké mouky
špetku soli
75 g krupicového cukru
75 g másla
1 žloutek
1 lžíce vody
Na krém:
200 g hořké čokolády
200 g smetany ke šlehání
lžíce vody
30 g másla

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme do směsi máslo a zpracujeme tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidáme žloutek, vodu a zapracujeme do těsta, které vložíme asi na hodinu do lednice.

  2. Těsto si rozdělíme na dílky a těmi vyložíme formičky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 10 minut. Na čokoládový krém přivedeme smetanu k varu.

  3. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijte ji vařící smetanou. Pořádně promícháme a nakonec do směsi přidáme máslo, které necháme rozpustit a vznikne nám sametový krém, který necháme zcela vychladnout a poté buď cukrářským sáčkem, nebo lžící naplníme košíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!