Okurkový tatarák s chorizem
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 menší salátové okurky
- 4 cherry rajčata
- 4 ředkvičky
- 150 g Choriza
- 50 g Parmazánu
- 1 stroužek česneku
- rukola
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Okurkový tatarák s chorizem
Postup přípravy receptu
-
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a vyškrábneme jádra. Dužinu nasekáme na malé kostičky. Ty osolíme a necháme je cca 12 hodin v uzavřené nádobě v chladu.
Chorizo nasucho opečeme na pánvi do křupava a odložíme na ubrousek.
Rajčata a ředkvičky rozkrojíme na poloviny a parmazán nakrájíme na hobliny.
Okurky necháme okapat na sítku.
Promícháme s olivovým olejem, pepřem,utřeným česnekem a popřípadě přisolíme.
Kulaté tvořítko potřeme olejem a naplníme okurkami.
Ozdobíme půlkami rajčete a ředkvičky, plátky opečeného choriza, rukolou a hoblinkami parmazánu.