Okurkový tatarák s chorizem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 menší salátové okurky
4 cherry rajčata
4 ředkvičky
150 g Choriza
50 g Parmazánu
1 stroužek česneku
rukola
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a vyškrábneme jádra. Dužinu nasekáme na malé kostičky. Ty osolíme a necháme je cca 12 hodin v uzavřené nádobě v chladu.

  2. Chorizo nasucho opečeme na pánvi do křupava a odložíme na ubrousek.

  3. Rajčata a ředkvičky rozkrojíme na poloviny a parmazán nakrájíme na hobliny.

  4. Okurky necháme okapat na sítku.

  5. Promícháme s olivovým olejem, pepřem,utřeným česnekem a popřípadě přisolíme.

  6. Kulaté tvořítko potřeme olejem a naplníme okurkami.

  7. Ozdobíme půlkami rajčete a ředkvičky, plátky opečeného choriza, rukolou a hoblinkami parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!