Okurkový salát s bílými fazolemi a rajčaty

Recepty, Saláty

Suroviny

1 konzerva bílých máslových fazolí (obsahuje 240 g fazolí)
1/2 salátové okurky
2 soudková rajčata
1 červená cibule
2-3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy
petržel
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole propláchneme a necháme okapat. Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Okurku oloupeme na zebru a přepůlíme. Lžičkou se zbavíme semínek a pak napříč nakrájíme na půlměsíčky. Petržel nasekáme na drobnější kousky.

  2. Vše smícháme. Přidáme postupně olivový olej, je na vás, jaké množství chcete v salátu mít. Začněte 1 lžící. Skončil jsem u 3.

  3. Pokropíme octem (můžete použít i citronovou šťávu), přidávejte postupně, podle chuti. Začněte 1 lžící. Skončil jsem u 2.

  4. Přidáme sůl a pepř. Decentně. Necháme 10 minut v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!