Ohnivé kuřecí prso s řapíkatým celerem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 větší kuřecí prso
- řapíkatý celer (celý balíček)
- 5 chilli sterilovaných papriček
- 1 malá cibule
- 4 stroužky CZ česneku
- 2-3 vrchovaté lžíce rajského protlaku (Lidl - bez konzervantů ve skleničce)
- olivový olej
- worcester
- pepř
- sůl
- 1 malá bílá paprika
- 1 malá červená kapie nebo půlka větší
- kvalitní mražená zelenina (je dražší, ale vyplatí se)
- špagety
Postup Ohnivé kuřecí prso s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme cibulku na měsíčky a česnek na plátky.
Na olivovém oleji nejprve osmahneme cibuli a k závěru přidáme česnek a opékáme do růžova.
Kuřecí prso nakrájíme na hranolky a přidáme k cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme a ze všech stran orestujeme. Zastříkneme worčestrem. Přihodíme nakrájené chilli papričky.
Řapíkatý celer nakrájíme na měsíčky, obě papriky na kousky a přidáme společně s rajským protlakem k masu.
Přihodíme půl pytlíku mražené kvalitní zeleniny, (já měla z Lidlu).
Orestujeme a zastříkneme vodou nebo vývarem. Krátce povaříme. Zelenina musí krásně křupat. Podáváme se špagetami posypanými sýrem:-).