Ohnivé kuřecí prso s řapíkatým celerem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší kuřecí prso
řapíkatý celer (celý balíček)
5 chilli sterilovaných papriček
1 malá cibule
4 stroužky CZ česneku
2-3 vrchovaté lžíce rajského protlaku (Lidl - bez konzervantů ve skleničce)
olivový olej
worcester
pepř
sůl
1 malá bílá paprika
1 malá červená kapie nebo půlka větší
kvalitní mražená zelenina (je dražší, ale vyplatí se)
špagety

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibulku na měsíčky a česnek na plátky.

  2. Na olivovém oleji nejprve osmahneme cibuli a k závěru přidáme česnek a opékáme do růžova.

  3. Kuřecí prso nakrájíme na hranolky a přidáme k cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme a ze všech stran orestujeme. Zastříkneme worčestrem. Přihodíme nakrájené chilli papričky.

  4. Řapíkatý celer nakrájíme na měsíčky, obě papriky na kousky a přidáme společně s rajským protlakem k masu.

  5. Přihodíme půl pytlíku mražené kvalitní zeleniny, (já měla z Lidlu).

  6. Orestujeme a zastříkneme vodou nebo vývarem. Krátce povaříme. Zelenina musí krásně křupat. Podáváme se špagetami posypanými sýrem:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!