Ohnivé kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 velké kuřecí čtvrtky
1 velká cibule
1 velká mrkev
1 sklenice leča (400 ml)
1 plechovka červených fazolí - nebo i bílých v rajčatové šťávě
200 ml kečupu nebo 60 g rajčatového protlaku
2 káv.lžičky mleté sladké papriky
1/4 většího pórku
5 velkých žampionů
1 kávová lžička třtinového cukru
sůl
pepř
5 stroužků česneku
feferonka
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, rozdělíme na 6 porcí, osolíme a opepříme a na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme a do výpeku dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou mrkev, osmahneme, přidáme lžičku cukru, mletou červenou papriku, na to vsypeme lečo, fazole, kečup a chvíli, 5-10 minut, povaříme. Vše, včetně opečeného kuřete, vložíme do pomalého hrnce, přidáme zbylé suroviny, teda žampiony pokrájené na větší kousky, pórek na hrubší kolečka, feferonku a dusíme.

  2. Pak jsou dvě možnosti, jak tento pokrm tepelně zpracujeme. Já jsem ho dělala v PH (pomalém hrnci), ale zrovna tak dobře lze dělat v remosce nebo v troubě. V pomalém hrnci na HIGH dusíme asi 4 hodiny, v troubě nebo remosce stačí dusit asi hodinu.

  3. Podáváme nejlépe s rýží, ale i brambory nebo bramborovými noky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!