Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa (prsní řízky např., já jsem měla vykostěné kuřecí čtvrtky)
1 lilek
velká červená cibule
jarní cibulka
3 stroužky česneku
olivový olej
lžíce (Sambal Oele) chilli pasty (pálí, pálí!!..)
lžíce sojové omáčky nejlépe Heinz
lžíce worcesterové omáčky Lea Perins
malá plechovka kokosového mléka
2 lžíce arašídového másla
sůl
velká hrst hladkolisté petrželky nebo čerstvého koriandru
To by bylo vše, máme-li karamelový základ na zeleninu.
Není-li tomu tak, budeme dále potřebovat:
velkou lžíci másla
lžíci třtinového cukru
panák (malý) jablečného octu nebo decku vínka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, vhodíme do woku, ve kterém jsme rozpálili olej. Maso zprudka restujeme 5 minut.

  2. Pak přidáme Sambal Oelek, worcester, sojovku, sůl a mícháme až do změknutí masa, což je za cca 10-15 minut (záleží, jaké maso použijete).

  3. Přidáme arašídové máslo, kokosové mléko, opět řádně promícháme, tekutinu necháme zredukovat.

  4. Na druhé pánvi připravíme karamelizovanou zeleninu: rozpustíme máslo, přidáme cukr, ztlumíme plamen a necháme cukr rozpustit.

  5. Mezitím nakrájíme cibuli na céčka, česnek na plátky a lilek překrojíme napůl, zase napůl.. a pak napříč... takže vzniknou čtvrtcéčka..

  6. Toto vše přemístíme do karamelu, orestujeme, osolíme. Až začne lilek hezky zlátnout, přilijeme víno nebo jablečný ocet a necháme odpařit. Podle potřeby můžeme dosolit.

  7. Pak to vše transportujeme do woku, který máme, předpokládám, hodně velký. Přidáme nahrubo nakrájenou petrželovou nať nebo koriandr. Můžeme servírovat. Ta masová směs na pánvi je pro opravdové milovníky pálivých záležitostí. To na té druhé...s karamelizovanou zeleninou.. tak to je jiná věc..to je jak pohlazení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!