Kapr na tymiánu v sýrovém těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr
1/2 citronu
sůl, mletý pepř
čerstvý tymián
hladká mouka
máslo
1 vejce
50 g Eidamu 40%
1 lžička sekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekaným tymiánem a dáme do chladna odležet. Poté ho poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme. Opečeného kapra dáme do pekáčku, na každý kousek dáme plátek másla, vložíme do trouby, nastavíme horkovzduch a na 180°C dozlatova dopečeme.

  2. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno a dáme do mističky. Přidáme vejce, nasekanou petrželku, sůl, mletý pepř a prošleháme. Vyndáme pekáček a na každou porci dáme lžící část směsi. Dáme ještě chvíli zapéct, ale ne na dlouho, aby se směs nevysušila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!