Ohnivá pánev v bramboráku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 350 g drůbežích jater
- 1 cibule
- 3 lžíce zeleninového leča
- 2 lžíce sterilizované kapie
- 3 kusy kyselé okurky
- pár kapek sojové omáčky
- 1-2 lžičky chilli koření
- 2-3 lžíce ostrého kečupu
- pepř
- sůl
- olej na smažení
- Na bramboráky:
- 5-6 středně velkých brambor
- majoránka
- pepř
- sůl
- 1 vejce
- kmín
- 2-3 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
Postup Ohnivá pánev v bramboráku
Postup přípravy receptu
-
Játra si očistíme, překrájíme na menší kousky.
Na oleji opečeme cibuli mírně dorůžova. Přidáme játra a prudce je orestujeme.
Přidáme lečo, nadrobno nakrájené okurky, překrájenou kapii.
Chvíli opékáme, pak osolíme, pokapeme sojovou omáčkou a posypeme čili kořením.
Vše ddohromady prohřejeme a nakonec vmícháme ostrý kečup, ještě malinko prohřjeme a odstavíme.
Na bramboráky smícháme postrouhané brambory se vším kořením a moukou a smažíme každý podle svých zvyklostí.