Nugátové hrudky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 175 g másla
- 150 g mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- špetka kypřícího prášku do pečiva
- Na dohotovení:
- 25 g čokoládové polevy
- 150-200 g Nugátu
Postup Nugátové hrudky
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme máslo s cukry do pěny, přidáváme žloutky po jednom, pak vše ostatní.
Naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou trubičkou a stříkáme na plech vyložený papírem hrudky (průměr asi 2 cm).
Upečeme v troubě při 200°C.
Nugát rozehřejeme ve vodní lázni, slepíme jím hrudky po dvou.
Polevou je postříkáme a vložíme do košíčů (ale nemusíme).