Nugátové hrudky

Recepty, Cukroví

Suroviny

175 g másla
150 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
250 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
špetka kypřícího prášku do pečiva
Na dohotovení:
25 g čokoládové polevy
150-200 g Nugátu

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme máslo s cukry do pěny, přidáváme žloutky po jednom, pak vše ostatní.

  2. Naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou trubičkou a stříkáme na plech vyložený papírem hrudky (průměr asi 2 cm).

  3. Upečeme v troubě při 200°C.

  4. Nugát rozehřejeme ve vodní lázni, slepíme jím hrudky po dvou.

  5. Polevou je postříkáme a vložíme do košíčů (ale nemusíme).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!