Netradiční segedínský guláš s rajčaty a čabajkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 dkg vepřové kýty
1 plechovka sekaných rajčat
1 sklenice kysaného zelí
1 čabajská klobása
1 šlehačka
2 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce papriky
1/2 lžičky kmínu
1 kostka domácího mraženého demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon
1 lžíce kukuřičného škrobu (bude-li potřeba)
malá feferonka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso na kostičky, klobásu na tenká kolečka, cibuli na drobno a feferonku na velice drobno.

  2. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kostky masa, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme papriku, kmín a prolisovaný česnek a krátce restujeme. Podlijeme, přidáme demi glace nebo gelový bujon, plechovku rajčat a dusíme.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme feferonku, klobásku a dále dusíme, až je maso zcela hotové. Je-li potřeba, ještě dochutíme, přidáme šlehačku a popřípadě zahustíme kukuřičným škrobem (v tom případě ještě chvíli povaříme).

  4. Nakonec přidáme pokrájené zelí a už jen krátce provaříme. Doba varu záleží podle toho, jaké máme rádi zelí. Já dělám už jen velice krátce, protože nemám ráda příliš uvařené zelí. K hotovému pokrmu můžeme podávat knedlík nebo jen pečivo. Já tentokrát volila bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!