Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 balení (250 g) sušenek Lotus
400 g smetany ke šlehání
400 g mascarpone
1-2 vanilkové cukry
lžička rumu
Na posypání:
150 g rumových perníčků
1-2 lžíce mletých oříšků

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačky, mascarpone, cukr a rum vyšleháme do hustého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu.

  2. Připravíme vhodnou misku nebo pekáček (20x20 cm) a vyložíme ho potravinovou folií.

  3. První řadu vyskládáme sušenkami, následuje krém, pak sušenky a opakujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstva je tenká vrstva krému.

  4. Rumové perníčky rozmixujeme a smícháme s ořechy. Tím posypeme horní vrstvu a boky.

  5. Pekáček zakryjeme alobalem nebo fólií a dáme na noc vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!