Krevetky se žampiony a sýrem

Recepty, Mořské plody

Suroviny

400 g krevet (malých mražených vyloupaných)
400 g žampionů (malých hnědých)
200 g ementálu
1 svazek zelené cibulky
10 stroužků česneku
máslo
koriandr
citrónová šťáva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm žampiony. Ve chvíli, kdy jsou téměř měkké (na skus), přisypeme hrubě nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme krevety.

  2. Necháme je rozmrazit a prohřát, teprve nyní osolíme, opepříme a zasypeme špetkou koriandru. Přidáme kolečka zelené cibulky a necháme ji zavadnout.

  3. Vypneme teplotu, přisypeme sýr nakrájený na drobné kostičky a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy. Podáváme s teplou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!