Nejen Novoroční aspikové srdíčko

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

2 želatiny na vaječnou tlačenku od Labety
1 Moravanka
šunka na plátky
sýr na plátky
bramborový salát
1 Masox
ocet
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Scedíme Moravanku a nálev doplníme vodou na 600 ml (množství je na 2 želatiny z Labety). Nálev dochutíme octem, cukrem a solí a podle receptu na obalu uděláme želatinu.

  2. Dno formy si vylijeme silnější vrstvou želatiny a dáme do chladna vytuhnout.

  3. Z šunky, sýru nebo salámu si vykrojíme vykrajovačkou na cukroví různé ozdobné tvary. Ze šunky jsem si udělala rolky, které jsem naplnila bramborovým salámem.

  4. Na základní vrstvu želatiny naaranžujeme dle fantazie ozdůbky a přidáme několik kousků Moravanky. Jemně zakápneme nebo potřeme štětečkem ať nám ozdoby neplavou. Dáme zase zatuhnout.

  5. Teď nalijeme další vrstvičku želatiny a dáme ztuhnout. Celé srdíčko jsem si vyložila naplněnýma rolkama a proložila plátkovým sýrem.

  6. Mezery zalijeme želatinou a jemně i na povrchu.

  7. Poklademe plátkovým sýrem a zalijeme zbytkem želatiny.

  8. Takto připravený dortík dáme dobře ztuhnout nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!