Neboršč z domácích zásob

Recepty, Polévky

Suroviny

2 menší červené řepy
1 cibule
4 mrkve
3 velké brambory
2-3 dl pasírovaných rajčat (lze dát i protlak, výsledná chut bude trochu jiná)
sterilovaná řepa i s nálevem (bez křenu je lepší)-množství dle chuti
vodu
3 větší bobkové listy
4 kuličky nového koření
5 kuliček celého pepře
2 hřebíčky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve opečeme cibulku, můžeme na oleji, já bez tuku, přidáme červenou řepu nakrájenou na kostičky a zalijeme horkou vodou (z rychlovarné konvice) a vložíme koření (já ho dávám v takovém kovovém udělátku, co se zavře a pak vyndá a koření se nehoní v hrnci) a vaříme asi 15 minut.

  2. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a opět dále vaříme asi 15 minut.

  3. Potom přidíme na kostky nakrájené brambory a vaříme, než všechno změkne.

  4. Nakonec přidáme protlak, rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájenou sterilovanou řepu a přilijeme trochu nálevu.

  5. Necháme provařit a ochutnáváme, můžeme přidat více nálevu (já dala skoro půlku velké zavařovací sklenice) a až v tuto chvíli osolíme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!