(Ne)obyčejné brambůrky

Recepty, Přílohy

Suroviny

5 velkých neloupaných brambor
hrst plocholisté petrželky
mořská sůl podle chuti
70 g studeného másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě, předehřáté na 190°C pečeme, dokud se nenafouknou a na povrchu nezčervenají. Pak jeden plátek po druhém otočíme a dopečeme i z druhé strany.

  2. Brambory přesypeme do mísy, přidáme k nim plátky másla, petrželku a sůl, přikryjeme pokličkou a krátce protřeseme, dokud se brambory neobalí máslem.

  3. Podáváme jen tak, jako rychlou večeři či oběd. Skvělé jsou s vychlazeným mlékem, kefírem, acidofilním mlékem apod. A když k ním uděláte studenou omáčku ze zakysané smetany, špetky soli, pepře a nasekané jarní cibulky, určitě si pochutnáte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!