Naše vanilkové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
320 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g másla
140 g vlašských ořechů
2 žloutky
Na posypání:
2 vanilkové cukry
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Moučkový cukr, vanilkový cukr, povolené máslo (Hera) a žloutky ušleháme na hustý krém. Nejdříve vmícháme na jemno nastrouhané ořechy a nakonec přidáme mouku, vypracujeme těsto a dáme ho na 1 hodinu do chladna.

  2. Na plech dáme pečící papír a poklademe rohlíčky, které uděláme tím způsobem, že dáme do malé mističky hladkou mouku. Z kousku těsta uděláme malý váleček a lehce ho půlku dáme do mouky a pomoučenou stranou ho vtiskneme do malé formičky na rohlíčky, vyjmeme ho a dáme na plech. Takto to uděláme z celého těsta. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 160°C asi 20 minut, než lehce zrůžoví na spodní straně. Stáhneme je z plechu i s papírem, protože ještě dojdou.

  3. Moučkový cukr spolu s vanilkovými cukry rozmixujeme a dáme do cukřenky. Rohlíčky srovnáme k sobě a hustě je pocukrujeme. Některým můžeme konce smočit v tekuté čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!