Tvarožník dvoubarevný II

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g Hery (másla)
100 g cukru
1 vejce
špetka soli
250 g polohrubé mouky
Náplň:
3 tvarohy ve vaničce
1 zakysaná smetana
panák rumu
150 g moučkového cukru
2 vejce
2 balíčky vanilkového pudinku
1 vanilkový cukr
100 ml mléka
3 lžíce kakaa (přidáme do druhé půlky náplně)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Do dortové otevírací formy (vymazané a vysypané) těsto buď prsty nebo válečkem rozprostřeme a uděláme z těsta vyšší okraj.

  2. Náplň vyšleháme na hladký krém. Odlijeme poloviny náplně do jiné mísy a přišleháme kakao. Dáváme doprostřed vždy střídavě jednu lžíci světlého, lžíci tmavého těsta a to až do spotřebování náplně. Občas s celou formou malinko zatřeste - tvarohová náplň se pěkně rozlije. Udělají se vám krásné letokruhy. Pečeme na 185 °C něco přes hodinu. Pak špejlí vyzkoušejte prostředek. Jestli se vám ještě těsto lepí, nechte ještě chvíli péct. Záleží na vaší troubě. Kraje trochu zhnědnou, ale to vůbec nevadí. Tvaroh i po upečení bude měkčí, ale neměl by lepit na špejli. Po úplném vychladnutí opatrně sejměte dortovou formu a dáme do lednice. Dá se jíst hned, ale nejlepší je druhý den úplně vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!