Velikonoční beránek bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g bezlepkové mouky (dala jsem 50 g Jizerky a 50 g Marks and Spencer)
1 lžíce Solamylu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce cukru
z 1/2 citronu šťávu
z 1/2 citronu kůru
100 ml vody
1,5 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. V misce si nejdřív promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme ty tekuté a vymícháme v hladké těsto. Malou formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme bezlepkovou moukou a naplníme těstem.

  2. Pečeme při 160°C do zrůžovění. Upečeného beránka necháme ve formě částečně zchladnout a poté velmi opatrně vyklopíme.

  3. Ze dvou hřebíčků mu vytvoříme očička a kolem krku uvážeme mašli. Tato dávka je na malou formu, do té klasické připravíme trojnásobnou dávku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!