Nadýchaná bublanina s meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
250 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
250 g změklého másla
citronová kůra
1 prášek do pečiva
100 ml mléka
meruňky
vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájené máslo, moučkový cukr a žloutky vyšleháme metličkou do pěny. Přidáme nastrouhanou kůru a po trošce mléko. Pak střídavě přidáváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přidáme dotuha vyšlehaný sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do moukou vysypaného plechu a lehce rozetřeme do všech stran. Na těsto poklademe meruňky řeznou stranou nahoru a posypeme vanilkovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C do zlatova. (Špejlí zkoušíme, zda se těsto na ni nelepí.)

  3. Upečený moučník posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí nakrájíme na čtverce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!