Zázvorový koňský (hovězí) guláš

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g koňského masa (může být hovězí)
100 g anglické slaniny
2 velké cibule
4 stroužky česneku
1 neúplně plná lžíce zázvoru (nebo kus čerstvého)
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
malé množství sádla (nebo olej)
sůl
kdo rád ostré, dá feferonku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na měsíčky, v papiňáku si osmažíme cibulku na sádle dohněda, přidáme maso, dost osmažíme až se začne téměř připalovat, zalijeme vodou, jen tak, aby byla zároveň s masem, papiňák zavřeme a necháme dusit 1 hodinu.

  2. Po otevření hrnce přidáme kmín, zázvor, osolíme dle chuti a vaříme dál 15 minut,nebo až se voda vydusí, přidáme papriku, necháme jí zpěnit a zalijeme vodou.

  3. V hrnku si rozmícháme mouku v malém množství vody, guláš zahustíme a ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!