Nadivane papriky s veprovym masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa (kýta) (na košty nakrájené)
1 velká cibule
3-4 čerstvé papriky (žluté nebo zelené)
sůl
pepř
olej
sladká paprika
Podravka na konec na dochucení (být nemusí)
Nádivka:
houska nebo veka nebo 6 plátků toustového chleba (nakrájené na kostičky)
1/2 hrnku horkého mléka
sůl
1 lžíce másla
2-3 vejce
pažitka (šnytlík)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdrive si pripravime nadivku: vsechny ingredience smichame dohromady. A naplnime do vydlabanych paprik.

  2. Na cibulce zatahnout kostky libovolneho veproveho masa osoleneho a opepreneho.

  3. Potom pridat kavovou lzicku sladke papriky a podlit trochou vody (asi hrnek a pul).

  4. Po te vlozit do hrnece pripravene nadivane papriky a nechat dusit asi 40 min.

  5. Az je maso hotove papriky vyjmeme a sos zahustime. (klasika hl.mouka voda) pokud potrebujete dosolit nebo dochutit muzete nakonec pridat trochu vegety(podravka) Priloha: vareny brambor


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!