Nadívané křepelky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 křepelky
olej
Na nádivku:
3 starší rohlíky
(nebo čerstvé, na pánvi nasucho lehce opečené)
1 smetana
2 vejce
kopřivy
muškátový oříšek
sůl
Na pečení:
trocha slaniny - iberijský špek
pokud máme, tak dl dobrého bílého vína
2 cibule
3 stroužky česneku
asi 3 snítky rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se vsákla. Spaříme očištěné kopřivy, pokrájíme a přidáme k rohlíkům. Trochu osolíme. Přidáme muškátový oříšek, (asi 4x strouhneme), žloutky, z bílků ušleháme sníh a všechno lehce promícháme.

  2. Naplníme křepelky, otvor uzavřeme jehlou a dáme do pekáče, ve kterém jsme předem opekli cibuli pokrájenou na měsíčky a poté přidáme česnek. Křepelky poklademe tenkými plátky iberijského špeku (slaniny) a dáme do vyhřáté trouby asi na 40 minut. Pokud máme bílé víno, podlijeme hned zpočátku, asi 1 dl.

  3. Zbytek nádivky jsem upekla současně v malém kastrůlku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!