Můj rumový hrnec

Recepty, Nápoje

Suroviny

Ovoce (jak postupně zraje):
jahody
třešně (sladké odpeckované)
meruňky
broskve
mirabelky
švestky
hrušky (oloupané)
ananas (čerstvý)
pomeranče (oloupané)
mandarinky
(větší plody nakrájené na osminky)

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.

  2. Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg cukru, 3 dl rumu.

  3. Nádobu je třeba dobře uzavřít, aby nevyprchal alkohol.

  4. Netřepeme, nemícháme, otevíráme pouze tehdy, když chceme přidat další várku ovoce a to opět s cukrem a rumem. Obsah musí uzrát, takže pro NETRPĚLIVÉ můžeme ho začít konzumovat až 3 měsíce potom, co jsme přidali poslední dávku ovoce. Všechno se navzájem pěkně prolne, vydržíme-li trpělivě čekat a NEMLSAT !!!! předem, budeme mít začátkem prosince jedinečnou mňamku.

  5. Tento recept není pochopitelně z mé hlavy, mám ho od babičky a poprvé byl zveřejněn v r. 1848.

  6. Uložit do chladna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!