Mrkvový dort s kokosem a ananasem

Recepty, Dorty

Suroviny

Na dort:
2 hrnky (250 g) hladké mouky
2 ČL jedlé sody
1/2 ČL soli
2 KL mleté ​​skořice
3 vejce
2 hrnky (400 g) krupicového cukru
3/4 hrnku (180 ml) rostlinného oleje
3/4 hrnku (180 ml) podmáslí
2 ČL vanilkového extraktu
2 hrnky (250 g) na jemno nastrouhané mrkve
225 g ananasu (nakrájeného na kousky, z ananasového kompotu)
100 g strouhaného kokosu
1 hrnek (100 g) vlašských ořechů nasekaných na hrubo
Na krém:
180 g smetanového sýru (smetanová Lučina, Philadelphia)
90 g másla při pokojové teplotě
1 1/2 KL vanilkového extraktu
270 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Dort: dna 3 dortových forem vel. 20 cm. vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem a lehce vysypeme moukou. Odložíme.

  2. Troubu předehřejeme na 180°C.

  3. Ve větší míse smícháme první 4 suroviny.

  4. Vejce s cukrem ušleháme do pěny (v kuchyňském robotu nebo ručním šlehačem), přidáme olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Promícháme.

  5. Snížíme rychlost a opatrně vmícháme směs mouky.

  6. Přidáme mrkev, ananas, kokos a ořechy. Promícháme.

  7. Směs rovnoměrně rozlijeme do připravených forem.

  8. Pečeme při 180° 25 až 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.

  9. Necháme úplně vychladnout a ozdobíme krémem.

  10. Krém: smetanový sýr ušleháme s máslem a vanilkovým extraktem do pěny.

  11. Postupně přidáváme moučkový cukr a ušleháme dohladka.

  12. Před zdobením necháme krém vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!