Svatomartinské rohlíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
1 smetana ke šlehání
1 tuk na pečení
lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin (tuk změklý) smícháme těsto a necháme chvilku odpočinout.

  2. Mez tím uděláme náplň - podle své chuti (my jsme měli ořechovou, lze i jinou - povidla, mák, tvaroh, puding,... podle chuti), nebo neplnit, jen srolovat.

  3. Těsto rozdělíme na čtvrtiny, každou vyválíme na kruh o průměru asi 30 cm. Pak kruh rádýlkem rozkrájíme na osminy. Na vnější stranu vzniklých osmin dáme náplň a směrem dovnitř zarolujeme rohlíček. Pečeme naplno (plyn) cca 20-25 minut. Upečené rohlíčky pocukrujeme nebo přímo obalíme v moučkovém cukru s vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!