Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
250 g kakaových sušenek (např. zlaté věnečky)
125 g másla
Náplň:
500 g tvarohu (kostka)
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku sušeného strouhaného kokosu
1/2 hrnku mléka (lepší je kokosové)
1 kokosový pudink
3 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Rozpustíme máslo a necháme chladnout.

  3. Sušenky rozmixujeme do podoby jako strouhanka.

  4. Smícháme s máslem a vzniklou hmotu rozložíme do dortové formy (dno vyložíme pečícím papírem).

  5. Sušenkovou hmotou vyložíme dno a boky asi do poloviny formy.

  6. Dáme zapéct na 5 minut do trouby (po vytažení dáme vychladit a troubu ztlumíme na 160°C).

  7. Do misky vložíme tvarohy, vylijeme mléko, rozšlehaná vejce, lehce promícháme, přidáme cukr, kokos, pudink a znovu jemně, ale dobře promícháme.

  8. Náplň vylijeme na vychladlý korpus a pečeme 50-60 minut.

  9. Před vložením do trouby umístěte na dno trouby plech s vodou.

  10. Po hodině troubu vypneme, otevřeme dvířka, ale nevytahujeme, necháme vychladnout pozvolna v troubě (cca 2 hodiny).

  11. Dáme vychladit do lednice (stačí 1 hodina).

  12. Nejlepší je chlazený přes noc, ale to asi nikdo nevydrží. Pro krásně rovný řez koláč krájíme ostrým a v horké vodě namočeným nožem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!