Mrkvová polévka s kedlubnou

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g mrkve
100 g kedlubny
1 cibule
20 g hladké mouky
20 g krup (rýže)
1 dcl smetany
1 žloutek
bujón nebo masový vývar
máslo
zelená petrželová nať nebo kopr

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a kedlubnu, osmahneme, poprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme masovým vývarem, podle potřeby osolíme, přidáme kroupy a uvaříme doměkka.

  2. Nakonec zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek. Podáváme posypané nadrobno nasekaným koprem nebo zelenou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!